ISLINGTON PENTHOUSE

The majority of this penthouse was split into numerous small rooms reached by awkward corridors. The clients engaged the architect to design a comfortable home with a more straight forward layout which would provide space for working and entertaining. The dividing walls of one half of the lower floor were removed creating the space for large entrance lobby and an open plan kitchen/living area. The two spaces are divided by pressed steel glazed doors. The kitchen is finished with a polished concrete worktop, a concrete bench runs the length of one wall of the living area; the bench also forms the base of two bespoke hearths. 

The remaining half of this floor houses the bedrooms and bathrooms. Sanded and hand painted floorboards provide the floor finish in most of this area, additional light is brought into the hall by walk on glazing sunken into the terrace above. The top floor is a one room study and music area with sprayed floating joinery and large landscape glazing.This room provides access to the roof terrace which is finished with scaffold board decking and matching table and benches.
 

 

ARCHITECTS
HÛT
COMPLETED
2013
Winner of runner up prize: Don’t Move Imporove! Awards