HAGGERSTON EXTENSION

The clients wished to extend their lower ground floor kitchen to suit the needs of their young family and replace the upper part of the existing rear extension with something more aesthetically pleasing. 

The new extension is a mixture of block and timber construction, the lower half is finished with light render, the upper part which houses a study, is finished with Douglas Fir cladding. The new doors to the flat roof and folding doors to the garden were made by off-site joiners, they are also Douglas Fir. A section of the garden nearest to the house has been excavated making space for a terrace and stone clad steps which approach the house at right angles.  

The kitchen joinery is all made by ASAP Construction and utilises both sprayed MDF and birch plywood. A desk and shelf unit runs along one side of the kitchen and a larder has been designed to fit into the gap between the kitchen and adjacent shower room. The floor of the kitchen is finished with a durable but decorative Marmoleum, a large rooflight in the flat roof above the kitchen makes this an extremely light space. 

 

ARCHITECTS
AAB Architects
COMPLETED
May 2012